Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie organizuje dwudniową konferencję pn. ”Współpraca jako innowacyjne narzędzie rozwoju obszarów wiejskich” w ramach dwuletniego planu operacyjnego KSOW na lata 2018-2019 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich.
Zapraszamy rolników, przedsiębiorców z terenów miejsko-wiejskich, doradców rolnych, przedstawicieli instytucji naukowych, przedstawicieli samorządów, organizacji branżowych, związanych z rolnictwem mieszkańców obszarów wiejskich oraz wszystkich zainteresowanych przedmiotowym obszarem.
PROGRAM KONFERENCJI ”Współpraca jako innowacyjne narzędzie rozwoju obszarów wiejskich”
w ramach dwuletniego planu operacyjnego KSOW na lata 2018-2019 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich.
Data: 11-12.04.2019 r., godz. rozpoczęcia 12:00
Miejsce szkolenia: HOTEL HUGO, ul. Wł. Orkana 14,
47-230 Kędzierzyn-Koźle
Organizator zapewnia: materiały szkoleniowe, wyżywienie oraz nocleg. Udział w szkoleniu jest bezpłatny, a o zakwalifikowaniu się decyduje kolejność zgłoszeń, docelowa liczba uczestników 50 osób. Szczegółowe informacje pod nr tel. 77 44 37 145, 144, 143; kom.600 403 526
| 11.04.2019 r. (CZWARTEK) | |
| Godzina | Zakres tematyczny | 
| 12:00 – 12:45 | Rejestracja uczestników i zakwaterowanie | 
| 12:45 – 13:00 | Uroczyste otwarcie konferencji, przywitanie uczestników, wprowadzenie | 
| 13:00 – 14:00 | Obiad | 
| 14:00 – 14:45 | Ewolucja i istota łańcucha dostaw | 
| 14:45– 15:30 | Cechy charakterystyczne krótkich łańcuchów dostaw, z uwzględnieniem specyfiki sektora rolno-spożywczego | 
| 15:30 – 15:45 | Serwis kawowy | 
| 15:45 – 16:30 | Zalety i wady krótkich łańcuchów dostaw | 
| 16:30 – 17:15 | Perspektywy rozwoju krótkich łańcuchów dostaw, z uwzględnieniem specyfiki sektora rolno – spożywczego | 
| 17:15 – 18:00 | Współpraca jako innowacyjne narzędzie w Rozwoju Obszarów Wiejskich | 
| 18:00 – 19:00 | Kolacja | 
| 12.04.2019 r. (PIĄTEK) | |
| 8:00 – 9:00 | Śniadanie | 
| 9:00 – 10:30 | Zioła jako podstawa tworzenia innowacyjnego produktu turystycznego | 
| 10:30 – 10:45 | Serwis kawowy | 
| 10:45 – 12-15 | Miód i produkty pszczele w diecie, kosmetyce i turystyce – innowacyjne podejście | 
| 12:15 – 13:00 | Funkcjonowanie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie | 
| 13:00 – 14:00 | Panel dyskusyjny | 
| 14:00 – 15:00 | Obiad | 
Operacja opracowana przez Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie
Operacja współfinansowana ze środków Unii Europejskiej w ramach Schematu II Pomocy Technicznej „Krajowa Sieć Obszarów Wiejskich” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Instytucja Zarządzająca Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 – Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi
Sylwia Dudek

 
									