Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie organizuje szkolenie ph. ” Kooperatywy spożywcze jako innowacyjna i efektowna forma prowadzenia działalności na obszarach wiejskich” w ramach planu operacyjnego KSOW na lata 2014-2020 w zakresie Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich.
Zapraszamy rolników, producentów rolnych, przedsiębiorców z branży rolniczej, doradców rolnych oraz wszystkich zainteresowanych przedmiotowym obszarem.
Termin i godziny szkolenia: 23.11.2018 r. godz. 9:00
Miejsce docelowe: Hotel Europejski, Skorochów 21 K, 48-300 Nysa
Organizator zapewnia: materiały szkoleniowe, poczęstunek.
Udział w szkoleniu jest bezpłatny, a o zakwalifikowaniu się decyduje kolejność zgłoszeń,
docelowa liczba uczestników 20 osób.
Szczegółowe informacje pod nr tel. 600 403 526, 77 44 37 145
Program szkolenia:
9:00 – 9:30 – rejestracja uczestników
9:30 – 10:15 – Kooperatywy spożywcze jako innowacyjna forma współpracy rolników i konsumentów (pojęcia i zasady funkcjonowania) – dr Barbara Woś – 45 min.
10:15 – 10:30 – przerwa kawowa
10:30 – 12:00 – Szanse i bariery rozwoju kooperatyw – zajęcia warsztatowe. – dr Agnieszka Gawlik – 90 min.
12:00 – 13:30 – Funkcjonowanie kooperatyw w praktyce – dr Barbara Woś – 90 min
13:30 – 14:15 – Kooperatywy – prezentacja dobrych praktyk – dr Barbara Woś – 45 min.
14:15 – 14:45 – obiad