Ogólnopolski Kongres Branży Spożywczej w Opolu

Ogólnopolski Kongres Branży Spożywczej jest spotkaniem liderów branży spożywczej i okołospożywczej, w tym m.in. logistyki, marketingu, human resources, opakowań oraz technologii. To przestrzeń dla kadry zarządzającej, służąca budowaniu licznych relacji, nawiązywaniu trwałej współpracy z dostawcami oraz klientami.

Od 2011 roku Kongres organizowany jest w Opolu, stając się swoistą platformą wymiany doświadczeń i wiedzy. To dobre miejsce na rozszerzenie swojego biznesu, nawiązaniu owocnych kontaktów, promocji swojej firmy, budowania marki i podzielenia się własnymi przemyśleniami. Dedykowany jest przede wszystkim menedżerom największych firm przetwórczych, działających w kraju (w tym dyrektorom fabryk, dyrektorom zarządzającym procesem produkcyjnym, inżynierom produkcji), właścicielom firm przetwórczych z regionu, rolnikom, dostawcom usług logistycznych, marketingowych i technologicznych oraz wszystkim tym, którzy szukają inspiracji do podejmowania nowych wyzwań i szukania odważnych rozwiązań.

Kongres składać się będzie z części merytorycznej opartej głównie na panelach dyskusyjnych z najlepszymi ekspertami w dziedzinie, której równolegle towarzyszyć będzie networking oraz część wystawowa.

Do udziału w Kongresie zaproszonych zostało ponad 2000 firm spożywczych z całej Polski, jak również firm okołospożywczych.

Przemysł spożywczy stanowi jeden z kluczowych sektorów opolskiej gospodarki, o czym świadczy silna reprezentacja firm z branży spożywczej w Opolu. W naszym mieście z powodzeniem funkcjonuje fabryka firmy NUTRICIA – lidera rynku żywności dla niemowląt i dzieci w Polsce, członka globalnej grupy Danone. Jest to największy tego typu zakład produkcyjny w Europie, mający status producenta środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Dla przemysłowego oblicza miasta ważna jest także obecność zakładów Zott Polska Sp. z o.o. – producenta znanych w Polsce i Europie wyrobów mleczarskich oraz firmy Animex – lidera rynku mięsa białego w kraju, który jest członkiem międzynarodowego koncernu Smithfield Foods Inc.

Z kolei pierwszą firmą z branży spożywczej działającą na terenie Podstrefy Opole Wałbrzyskiej Specjalnej Strefy Ekonomicznej jest francuska firma Stefano Toselli oraz firma Ter Beke, notowana na belgijskiej giełdzie Euronext, które utworzyły w Polsce spółkę „The Pasta Food Company”.

Otwarcie Kongresu: 28 marca 2017

Darmowa rejestracja poprzez stronę: https//food.cwkopole.pl/

źródło: [https//food.cwkopole.pl/]