Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w ramach Sieci na rzecz innowacji w rolnictwie i na obszarach wiejskich, planuje szkolenie online z częścią praktyczno – warsztatową w postaci filmu instruktażowym i/lub transmisją on–line pn.:” Produkcja serów podpuszczkowych dojrzewających w warunkach małej serowarni rzemieślniczej”
Miejsce realizacji operacji: woj. opolskie
Termin realizacji operacji: lipiec 2020 r.
Planowana wysokość kosztów kwalifikowanych: 18000,00 zł
Forma realizacji operacji: szkolenie online, film instruktażowy- transmisja online
Liczba uczestników: 20 (rolnicy, właściciele gospodarstw agroturystycznych oraz obiektów, doradcy rolni, przedsiębiorcy, mieszkańcy terenów wiejskich, osoby zainteresowani innowacyjnymi rozwiązaniami z zakresu rolnictwa, pracownicy jednostek doradztwa rolniczego)
Cel: Celem szkolenia jest wspieranie rozwoju innowacyjnej przedsiębiorczości na obszarach wiejskich Opolszczyzny. Zapoznanie drobnych przetwórców (tj. farmerów, gospodyń, osób prowadzących gospodarstwa agroturystyczne) oraz sympatyków serowarstwa z technologią i specyfiką produkcji serów podpuszczkowych dojrzewających oraz możliwościami wprowadzania do obrotu regionalnej żywności wysokiej jakości.
Dodatkowych informacji udziela: Renata Wojas tel. 77/44 37 143 renata.wojas@oodr.pl